Zadaci iz Informatike za jedanaesti i dvanaesti tjedan 1abcg 2abcbns 5ab

Radni materijali i zadaci iz Informatike za jedanaesti i dvanaesti tjedan nastave na daljinu za slijedeće razrede:

1abcg – Projektni zadatak: izrada plakata “Kako se borimo protiv zločestih virusa?”

Plakat je stranica papira, ili bilo koja stranica u digitalnom dokumentu neke aplikacije, na kojoj učenik uz pomoć slova, crteža ili gotovih sličica ukratko može ispričati priču – kako se borimo s virusom. Plakat ćemo raditi tijekom 4 školska sata, odnosno na satovima informatike tijekom dva tjedna. U školi ćemo koristiti aplikaciju za crtanje u kojoj je moguće umetnuti tekst. Tekst treba pisati manjom veličinom slova kako bi se na stranici mogle nalaziti i slike.

Ukoliko učenici ne dolaze u školu rad trebaju napraviti kod kuće. Lijepo molim roditelje da mi, u tom slučaju, rad učenika pošalju do 5. 06. 2020. kako bih radove mogla ocijeniti. Svaki učenik dobit će dvije ocjene iz ovog projektnog zadatka: jednu za trud, a drugu za kvalitetu napravljenog.

 

2abcgns – Projektni zadatak: izrada plakata “Kako se borimo protiv zločestih virusa?”

Plakat je stranica papira, ili bilo koja stranica u digitalnom dokumentu neke aplikacije, na kojoj učenik uz pomoć slova, crteža ili gotovih sličica ukratko može ispričati priču – kako se borimo s virusom. Svi učenici drugih razreda na plakatu mogu i trebaju koristiti gotove sličice koje se nalaze na internetu. Plakat ćemo raditi tijekom 4 školska sata, odnosno na satovima informatike tijekom dva tjedna. U školi ćemo koristiti aplikaciju za pisanje Word u kojoj je moguće umetnuti bilo kakvu sličicu ili crtež. Tekst treba pisati manjom veličinom slova kako bi se na stranici mogle nalaziti barem tri manje slike.

Ukoliko učenici ne dolaze u školu rad trebaju napraviti kod kuće. Lijepo molim roditelje da mi, u tom slučaju, rad učenika pošalju do 5. 06. 2020. kako bih radove mogla ocijeniti. Svaki učenik dobit će dvije ocjene iz ovog projektnog zadatka: jednu za trud, a drugu za kvalitetu napravljenog.

5ab

Projektni zadatak: izrada plakata “Kako se borimo protiv zločestih virusa?”

Plakat je stranica papira, ili bilo koja stranica u digitalnom dokumentu neke aplikacije, na kojoj učenik uz pomoć slova, crteža ili gotovih sličica s interneta ukratko može ispričati priču – kako se borimo s virusom. Svi učenici na plakatu mogu i trebaju koristiti gotove sličice koje se nalaze na internetu, i koje će sami potražiti.  Plakat ćemo raditi tijekom 4 školska sata, odnosno na satovima informatike tijekom dva tjedna. Koristit ćemo aplikaciju za pisanje Word u kojoj je moguće umetnuti bilo kakvu sličicu ili crtež. Tekst treba pisati manjom veličinom slova, veličinom 9 (sve osim naslova) kako bi se na stranici mogle nalaziti barem tri manje slike.

Ukoliko učenici 5a i 5b razreda znaju napraviti prezentaciju umjesto plakata mogu izraditi prezentaciju.  No, to nije uvjet za odličnu ocjenu. Lijepo molim sve učenike da mi svoje radove pošalju do 5. 06. 2020. kako bi ih mogla ocijeniti. Svaki učenik dobit će dvije ocjene iz ovog projektnog zadatka: jednu za trud, a drugu za kvalitetu napravljenog.

Svakako, nije dovoljno napisati naslov plakata, jednu rečenicu teksta i staviti jednu sličicu.

Također, napominjem, ovaj zadatak ne može se raditi u bilježnici ili na mobitelu!

 

Za sve učenike stavljam primjer ispravno napravljenog plakata:

Primjer plakata

Lijepi pozdrav svima,

sbarbaricosml@gmail.com

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>