Zadaci iz Informatike za deseti tjedan za 1abcg 2abcgns 5ab

Radni materijali i zadaci iz Informatike za deseti tjedan nastave na daljinu za slijedeće razrede:

1abcg – Ponavljam zadatak! – Poigrajmo se pisanjem

Zadatak prošli tjedan bio je napisati imena koja počinju zadanim slovima redom po abecedi i od svakog imena napraviti kratku rečenicu.  Rečenice je trebalo napisati na računalu u bilo kojoj aplikaciji za pisanje. Ovaj zadatak je jako malo učenika prvih razreda napravilo, ili mi roditelji nisu poslali radove. Zato molim sve roditelje, a koji to još nisu učinili, da mi što prije pošalju zadaću kako bi je mogla ocijeniti. Ne mogu ocijeniti odličnom ocjenom ono što ne vidim.

Svi učenici koji su ispunili svoj zadatak prošli tjedan mogu se sada poigrati na stranici:  https://kidmons.com/game/piano-online

 

2abcgns – Ponavljam zadatak! – Poigrajmo se pisanjem

Zadatak prošli tjedan bio je napisati priču koja počinje rečenicom: Šest šašavih šarenih šešira šeta šumom. Ovaj zadatak dio učenika drugih razreda nije napravio, ili mi roditelji nisu poslali radove. Zato molim sve roditelje koji to još nisu učinili da mi što prije pošalju zadaću kako bi je mogla ocijeniti. Ne mogu ocijeniti odličnom ocjenom ono što ne vidim.

Svi učenici koji su ispunili svoj zadatak prošli tjedan mogu se sada poigrati na stranici: https://kidmons.com/game/piano-online

5ab

Tema i ovaj tjedan je uređivanje teksta u digitalnom obliku. Prošli tjedan napisali smo tekst (preko cijele stranice papira) koji je imao početnu rečenicu “Šest šašavih šarenih šešira šeta šumom.” Tekst je trebalo spremiti kao dokument, takav je bio zadatak. Sad nastavljamo dalje.

1. Tekstu ćemo dodati naslov ŠEŠIRI i staviti ga na sredinu.                                     2. Veličina svih slova u tekstu treba biti 11, a tip slova treba biti Times New Roman                                                                                                                                    3. Sve imenice u tekstu ćemo iskositi i pretvoriti u crvena slova.                              4. Sve glagole u tekstu podcrtamo i pretvorimo u plava slova.                                   5. Svaku riječ šeširi povećamo na veličinu 12.                                                               6. Na kraju priče stavimo svoj potpis, ime autora priče.

Tekst priče treba spremiti kao promjenu u ranije stvorenu dokumentu i poslati ga meni e-mailom na dolje navedenu adresu.

Ovaj zadatak ne može se raditi u bilježnici ili na mobitelu!

 

Lijepi pozdrav svima,

sbarbaricosml@gmail.com

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>